Pos'o je dobar

Za 17 političara isplatit ćemo pola milijuna naših maraka 2023.: Evo tko traži „bijeli kruh“

Trenutno zastupnici čekaju odluku radnog tijela hoće li im se omogućiti korištenje "bijelog kruha".
Vijesti / Politika | 16. 12. 2022. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok građani BiH pokušavaju nekom „magijom“ preživjeti ovu tešku zimu zbog posljedica inflacije, zastupnici i u Federaciji i RS-u podnose zahtjeve da im se po isteku mandata isplati „bijeli kruh“ jer, zakonski, imaju pravo na njega.

Za sad 17 federalnih zastupnika podnijelo zahtjev

Iz Povjerenstva za administrativna pitanja Parlamenta FBiH potvrđeno je Dnevnom avazu da je do sada čak 17 zastupnika tražilo da im se prizna pravo na „bijeli kruh“ o čemu će odlučivati radno tijelo.

Adis Arapović, Sanela Prašović Gadžo...

Neslužbeno se saznaje da su zahtjeve za „bijeli kruh“ podnijeli: Asim Kamber, Zijat Mušić, Adis Arapović, Zeid Mujić, Elma Đogić, Šemsudin Kavazović, Marijan Klaić, Sanela Prašović-Gadžo, Samila Zejćirović, Boro Krišto, Ismet Osmanović, , Hasan Muratović, Amer Obradović, Zijat Mušić, Husein Topčagić, Nihad Čolpa, Eldin Vrače i Matea Cakalin.

Prema Zakonu o plaćama i naknadama na razini Federacije BiH propisana je naknada plaće nakon prestanka javne funkcije do zasnivanja radnog odnosa.

Osnovna plaća im je gotovo tri tisuće KM 

Podsjetimo, osnovna plaća federalnog zastupnika iznosi oko 2.700 KM.

U NSRS već je okončano razmatranje zahtjeva, a pravo na nezarađenu plaću ostvarilo je 20 zastupnika.  Za razliku od FBiH, oni će prosječnu poslaničku plaću u iznosu od oko 3.000 KM ostvarivati u razdoblju od šest mjeseci.

Riječ o zastupnicima: Senadu Bratiću, Miladinu Staniću, Stevi Joksimoviću, Mladenu Popoviću, Mari Granuli, Peri Petroviću, Nevenki Marilović, Miji Perkuniću, Goranu Jeriniću, Diki Cvijetinoviću, Nataši Stevanović, Milenku Vićanoviću, Milanu Tubinu, Željku Babiću, Davoru Šešiću, Slavku Gligoriću, Željki Stojičić, Dušku Iviću, Mirku Sovilju i Slađani Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close